Ofte stilte spørsmål i forbindelse med ridebaner!

Har du noen spørsmål som kan være av felles interesse,så send dem inn til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Hvilke produkter kan dere tilby?
Analysepakke, befaring med analysepakke, konsulenthjelp ved nyetablering, foredrag og generell rådgiving om ridebaner.

 

Hva er en analysepakke?
En analysepakke fungerer på samme måte som når man sender inn høy til analyse, eller hestemøkk for å sjekke om hesten har behov for ormkur. En sandanalysepakke inneholder et spørreskjema, en beskrivelse av hvordan man skal ta prøv av ridebanen samt en pose til prøven og ferdig frankert svarkonvolutt. (Alternativt mailes skjema og beskrivelsen) Prøven blir så testet på 16 forskjellige måter. Deretter blir prøvene testet ut med forskjellige løsninger for å få banen til ønsket stand. En rapport blir så sendt til kunden med forslag til løsninger.

 

Hva gjøres på en befaring?
Ved befaring undersøkes banen ved hjelp av flere type tester. Egenskapen til bunnen, oppbyggingen, jevnheten, variasjon i fukt, mm i tillegg til at det tas sandprøve. Vedlikeholdsredskaper, vanningsmuligheter og bruk av disse blir undersøkt.

 

Hva er prisen?
En gangs analysepakke: 3200,-

(Analyse og vurdering av egnethet for "ny" sand til ridebane: 2500,-)

En gangs analysepakke med oppfølging de neste 5 årene: 3200,- første året. Deretter 2900,- pr år.

Befaring med analysepakke: 800,- timen for effektivt arbeid, reisekostnader og 3000,- for analysepakken.


Årlig befaring med analysepakke de neste 5 årene: 800,- timen for effektivt arbeid, reisekostnader og 2600,- for analysepakken.

Etableringshjelp ved nytt ridehus eller utebane: 800,- timen for effektivt arbeid samt evt. reisekostnader

Det gis rabatt ved flere baner fra samme sted

Alle prisene er inkl. momsHvordan bestille tjenester?
Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Ved innsending av analyse kan man følge beskrivelsen under fanen Produkter - analyse av topplaget.Hva består testene av?
Innsendt prøve vil bli testet med blant annet sikteprøve etter NGI-skala og i ISO standardisert sikteutstyr fra Lermann i Tyskland. Videre benyttes kjemiske midler, elektroniske testapparater, brenning, tromling, knusning, mm. Testene gir svar på minerlatype, form, overfate, hardhet, fraksjonssammensetning, humus og slaminnhold, saltinnhold, tilleggsprodukter, massens egenskap til holde på vann, massens egenskap til å komprimering, friksjon, mm. Antall tester og operasjoner som utføres vil være inntil 16 stk.

 

Selger ridebane.no sand, el. a.?
Nei, Ridebane.no er nøytral og selger ingen produkter. Ridebane.no har heller ingen fortjeneste fra andre som følge av en evt. henvisning.


Kan alle ridebaner bli gode?
I utgangspunktet kan alle baner bli gode. Som en følge av det kan også alle baner bli dårlige. Det er mange faktorer som gjør at en ridebane blir god. Det er oppbyggingen under topplaget, drenering, topplagets sammensetning og mengde. Kornenes form, størrelse, overflate og prosentvise forhold til hverandre. Tilleggsprodukter - type - mengde.
Tilsist er selvfølgelig vedlikehold og vanning avgjørende.

 

Ny ridebane - er det søknadspliktig?
Det kan være søknadspliktig om den anlegges på dyrkbar mark, særskilt området eller andre hindringer i planer til kommunen/fylke.skrittgifFire faser i hestebenets sandberøring
1) ved landing - ned og frem
2) Hele hestens tyngde - energien går ned i bunnen
3) Hesten begynner fraspark - energien skal tilbake til hesten
4) Fraspark - skal skli litt men ha feste

Kontakt Ridebane.no

 meg stand

Addresse

Stallmestern, Thor Gunnar Mathisen
Guribysagveien 10
N-1350 Lommedalen

E-post

post@ridebane.no

Mobil

+47 94206124

Har du spørsmål i forhold til din bane?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Ta kontakt med oss i dag!