Thor Gunnar Mathisen

Thor Gunnar Mathisen

fredag, 25 februar 2022 13:48

Bistand til ridebane?

2016 05 21 13.36.13

Har du en ridebane som ikke fungerer helt optimalt og lurer på hva som er best å gjøre?

En nærmere undersøkelese av ridebanebunnen vil gi deg objektive svar på hva som er de beste alternativene.

På den måten vil tiltakene treffe best mulit. Du vil i tillegg kunne spare mye penger, og få en ridebane som både du og hesten blir fornøyd med.

Ta kontakt for analyse og evt befaring.

 

tirsdag, 14 april 2020 10:18

Ukentlig nye prosjekter

oppsettDe siste årene har det ukentlig kommet henvendelser til Ridebane.no. Det være seg hjelp til planlegging av ny ridebane eller hjelp til eldre bane som ikke fungerer lengre. Mange opplever også at de har laget nye ridebane, men at sanden ikke er egnet. Da er gode råd viktige.

Noen av henvendelsene kommer fra rideklubber som trenger bistand til prosjektetring av ny bane, inkludert budsjett til søknad om økonomisk støtte. Ut over dette er det mange som har enkle spørsmål om vedlikehold, redskaper, valg av sandtype, osv.

Ridebane.no bistår med det meste, så velkommen til å ta kontakt.

tirsdag, 20 november 2018 09:28

De små ting teller

de smaa ting

Sand er ikke bare sand. Det er forskjeller i størrelsen på kornene, sammensetning, formen på kornene, overflaten på kornene og hardhetsgraden i kornene, mao mineralforskjeller. Alle disse faktorene er sammen med hestemøkk, flis, gummirasp, filt eller fiber eller og andre humus og slampartikler, med på å gi banen den egenskapen den hard. Om det er egnet for hesten er en annen sak. 

Man kan se noe ut av en subjektiv vurdering, men skal man gå objekttivt til verks må man ta et dypdykk ned i de små ting.

Stallmestern har eget laboratorium der han har funnet frem og laget en mal på 14 analyser for å kunne gi nøyaktig status for topplaget.

Et nytt og fint topplag er ofte ikke så bra mer, når det har gått noen år. For å gjøre best mulig tiltak så levetiden forlenges best mulig og underlaget forblir bra, er det å gå faglig og objektivt til verks det smarteste for økonomien og hestevelferd.

 

 

20180515 122026Topplaget på en ridebane må ha rett egenskap for å fungere best mulig for hest og rytter. Riktig sand er derfor viktig å finne, men selv om Norge består av mye fjell og sand, så består det av forskjellig mineraler, form, overflate, sammensetninger, mm.

Etter noen års bruk på en ridebane har massene i tillegg fått alt fra hestemøkk, blader fra trær, knust tilleggsprodukter og mye mer.

For å forbedre en sliten bane kan man ta sjansen på å gjøre noen grep ut fra subjektiv vurdering, men en analyse vil gi konkret svar på status på eksisterende masse som dermed gir et bedre svar på hva man kan gjøre for å forlenge levetiden på massene.

Analysen som utføres utvikles stadig med nye tester for å gi enda bedre resultater. I dag utføres 14 operasjoner og tester av massene.

Rundt 150 tester av topplag er de siste årene blitt utført og enda er det ikke to prøver som har vært like.

2017 04 04 12.22.37wwwTopplaget til ridebane skal ha spesielle egenskaper som ikke er så enkelt å få til. De må ha kunne håndtere energien til en hests hov som lander med opptil flere tonns trykk på en god måte. Mange baner er ikke faste nok, noen er for harde og andre kan fungerer bra i noen år, før de blir lite egnet. Nye baner som skal prosjekteres trenger en god oppbygning med et godt topplag. En ny bane bør samtidig bli priset rett og få de tillatelser som trengs.

Ukentlig hjelper Stallmestern kunder rundt om i landet, med gode objektive og faglige råd.

 

"Takk for godt utført arbeid med god kvalitet og til rett tid.!"  -  Lørenskog Kommune

 

onsdag, 08 februar 2017 14:20

Budsjettering og planlegging av ridebane

2016 06 12 07.50.51I disse dager er det mange som planlegger ny ridebane eller oppgradering av gammel bane som ikke har de beste egenskapene mer. Ridebane.no har bidratt med flere prosjekter der eksisterende forhold blir undersøk, før det blir laget en detaljert plan for bygg og budsjettering. Flere har fått hjelp til å søke kommunen om dispensasjon fra jordloven.

torsdag, 26 mai 2016 08:50

Analyse og Befaring av ridebanebunner

2016 05 21 13.36.13

Mange ridebaner har fått analysert topplaget den siste tiden: KVS-Lyngdal, Privatanlegg Lier, Privatanlegg Roa, Narvik rideskole, Asker rideklubb, Høgås gård, Stall Bruråk, privat anlegg Gjerdrum, Hurum, Son miljøsenter, privatanlegg Fåberg, m.f.

De har alle fått en eller flere løsninger til hvordan ridebanen kan bli bedre og vare i enda flere år. Rapporten de har fått er grundig på rundt 16 sider.

Kontakt Ridebane.no

 meg stand

Addresse

Stallmestern, Thor Gunnar Mathisen
Guribysagveien 10
N-1350 Lommedalen

E-post

post@ridebane.no

Mobil

+47 94206124

Har du spørsmål i forhold til din bane?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Ta kontakt med oss i dag!